Dingen om voor op te letten als je een postbode bent

Het beroep van een postbode is niet altijd even makkelijk. Mensen denken altijd wel dat het een simpel baantje is, maar er komt een hoop bij kijken! Zo moeten de postbodes vaak al zeer vroeg in de ochtend opstaan om er op uit te gaan. En dan niet alleen als het lekker weer is, maar door weer en wind staan ze altijd weer op jouw stoep om je zoveelste pakketje weer te bezorgen. Zonder deze dappere werknemers zou een heel verkeer aan communicatie ophouden met te bestaan. Hier worden ze niet altijd even goed bedankt voor. In dit blogje wil ik mensen helpen die er misschien over na zitten te denken over het worden van een postbode. Hiermee weet je een beetje wat je moet verwachten.

Niet elke hond is altijd even aardig

Honden zijn natuurlijk ontzettend lieve beesten, en iedereen houdt van ze. Als je niet van honden houdt zegt dat wel een hoop over je persoonlijkheid. Maar sommige honden hebben nou eenmaal niet de juiste baasjes, en krijgen daarom een niet zo bijzonder vriendelijk karakter. En omdat jij als postbode hun terrein op komt, wil het nog wel eens voorkomen dat jij dan gebeten wordt en flink in de problemen zit. Kijk dus altijd eerst even goed in de tuin of er zo'n gevaarlijke grommer zit te lurken in de bosjes voordat je verder gaat naar je bestemming. Mocht je nou zo'n hondenbeet krijgen, wees dan niet bang om naar een advocaat te gaan, misschien kan je er nog een slaatje uit slaan. 

Let op dat je pakjes of post niet gestolen worden

Het kan wel eens voorkomen dat er wat geniepige mensen in de buurt zijn die maar wat graag jou zouden verlichten van een aantal van je duurste pakketjes. En aangezien dit uiteraard niet de bedoeling is, kan het handig zijn hiervoor een extra oogje in de gaten te houden. Het gebeurt natuurlijk niet heel vaak, maar het zou bijzonder zonde zijn als het nou net die ene keer wel bij jou gebeurd. Ook als je met de fiets bent, let er op dat als je ver weg gaat van je fiets deze altijd even op slot zet. Bijvoorbeeld bij een lang pad naar de deur toe, of iets dergelijks. Maar ook het weer kan post en pakjes van jou stelen! Zorg altijd dat jij je lading goed weerbestendig heb voorbereid. En verder zal het allemaal wel goed komen, met genoeg oefening kan je alles leren.