Een VOG aanvragen: Waar op letten?

Een VOG, oftewel een Verklaring Omtrent het Gedrag, is voor veel werkgevers noodzakelijk, en voor sommige zelfs verplicht. Het aanvragen van een VOG gebeurt digitaal of schriftelijk. De prijzen hiervan verschillen. Wél is het erg belangrijk om dit aan te vragen via een betrouwbare bron. In deze blogpost wordt er het een en andere duidelijk over een VOG.

Waarom een VOG?

Een VOG is nodig, en soms zelf verplicht, voor bedrijven waarbij u een bepaalde functie heeft. Hierbij moet je dus een VOG aanvragen. Indien u bepaalde strafbare feiten heeft gepleegd, kan de werkgever bepalen niet met u in zee te willen gaan. Dit kan verschillen per bedrijf. Werkgevers willen natuurlijk geen risico’s nemen en juist hierom is een VOG vaak van belang. Indien u bepaalde strafbare feiten heeft gepleegd, die botsen met uw nieuw functie, wordt de VOG geweigerd. Je mag hier bezwaar tegen indienen, waarna de rechtbank opnieuw een besluit zal gaan nemen. Dit moet binnen 6 weken.

Verplicht of niet

Zoals al eerder gezegd is een VOG voor sommige branches verplicht. Een voorbeeld hiervan is de kinderopvang. Hierbij komt ook nog eens kijken dat als je een VOG gaat aanvragen, deze niet ouder mag zijn dan 2 maanden.

Een betrouwbare bron

Er zijn veel bedrijven die VOG documenten vervalsen, maar je betaald er wel voor. Aangezien dit natuurlijk niet handig is, zijn er een aantal kenmerken waarmee je rekening kunt houden bij een officiële VOG aanvragen.

Het herkennen van een officiële VOG

– Het officiële document heeft bijvoorbeeld een raster en blauwe Rijkslogo.

– Ook bevat het officiële document een golvend watermerk.

– Als u het document onder een UV lamp houdt, blijft het papier donker en

 lichten kleine vezeltjes op. Ook licht een beeldmerk op, deze zit rechtsonder.

 Rechtsboven zit ook een blauw nummer. Deze veranderd onder de UV lamp van

 kleur.

– In het officiële document is ook een hologram zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *