Hoe je met negativiteit omgaat

Als u laatste tijd veel te maken heeft gehad met negativiteit en u graag hulp wilt tijdens deze tijden, dan kan het volstaan dat u in ACT therapie gaat of een ACT opleiding gaat volgen! Deze therapie of opleiding zorgen er namelijk voor dat u leert om op een gezonde manier met negativiteit om gaat. Hierdoor kunt u doorgaan met het leven en zit u beter in uw vel. In dit artikel vertellen we u meer over de ACT opleiding.

Mindfulness

ACT opleiding

Acceptance and commitment therapie, dat is ACT een gedragstherapie die erg succesful is ookal is deze nieuw. Tijdens de opleiding van ACT leer je hoe je omgaat met negativiteit in het leven door deze te accepteren en je meer te focussen op de positiviteit die er wel is. 

De negatieve gedachtes, de problemen en emoties zijn namelijk deel van het leven en daarom is het belangrijk om deze niet weg te stoppen maar te accepteren, dit staat centraal in de ACT opleiding en de ACT therapie sessies. Zo leer je tevens watvoor waarde alle positiviteit heeft. De ACT opleiding kan je bij instituten zoals https://www.civas.nl/ volgen.

Wie kan een ACT opleiding volgen?

In principe is de ACT opleiding er voor iedereen en kan iedereen zich ervoor aanmelden. Maar de ACT opleiding wilt voornamelijk mensen trekken die hun leven willen beteren of die de levens van andere mensen verbeteren. Denk daarbij aan levens coaches die werken met mensen met een verstandelijke beperking of psychologen, therapeuten of psychiaters die de acceptance and commitment therapie verwerken in hun behandelplan wanneer zij cli├źnten krijgen die het moeilijk hebben in het leven. Maar ook voor mensen die al positief in het leven staan kan de ACT opleiding van toepassing zijn aangezien het een goede manier is om veel te leren over jezelf.