Tips om geld te besparen

Niemand wil teveel uitgeven en toch gebeurt het je vaak genoeg dat je het einde van de maand net (niet) haalt. Maar niet getreurd er zijn mogelijkheden om te besparen op je kosten. Je denkt er zelf misschien wel aan, maar hoe je het moet doen blijft soms een raadsel. Dat is ook de reden dat ik dit artikel schrijf, want ik wist zelf ook niet waar ik moest beginnen. Je kosten lijken wel eindeloos terwijl het inkomen stabiel is. Daarom kun je hier tips lezen hoe je geld moet besparen.

1. ga je verzekeringen na

Het komt wel eens voor dat je dubbel verzekerd bent. Dus zorgkosten die je onder je reisverzekering hebt en zorgverzekering vallen bijvoorbeeld. Of rechtsbijstand die onder je rechtsbijstandsverzekering van de auto valt, maar ook onder je gezinsrechtsbijstandverzekering met verkeersdekking. Dus check je zorgverzekering in 2021

2. Check je abonnementen

Een handige tip is je abonnementen checken, heb je met je gezin wel dezelfde provider? Soms kan het zijn dat je tot wel 10/15 euro per abonnement kunt besparen maandelijks. Ook kan het lonen om thuis internet af te sluiten bij dezelfde provider, vaak zijn er combideals.

3. Bespaar op boodschappen

Je zult wel denken, ja hoe dan? Nou doe heel bewust boodschappen. En nog een goeie tip is om nooit boodschappen te doen als je honger hebt. Zo voorkom je dat je meer koopt dan dat je nodig hebt. Maak altijd een lijstje zo koop je ook alleen wat je nodig hebt. En ik weet dat sommige A-merken lekkerder zijn, maar kies voor het huismerk als het nodig is.