Veilig douchen: 3 tips

Er gebeuren veel ongelukken in het huis. Dit is erg vervelend, vaak zijn het oudere gebruikers die deze problemen ervaren. Veel van deze ongelukken gebeuren in de badkamer: het betreden van de douche of het afdrogen na de douchebeurt zorgt vaak voor valpartijen. Er zijn een aantal hulpmiddelen die extra veiligheid creƫren. In deze blog zullen wij je een aantal tips geven die jou of je ouders zullen helpen bij het douchen.

Tip 1: De Instap

De eerste tip voorkomt valpartijen bij het betreden van de douche. Een drempel kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt en dus valt. Door deze drempel bij binnenkomst al te verwijderen, verlaagt het valgevaar. Daarnaast heeft een douchebak vaak een drempel om het water tegen te houden. Door de douchecel ook zo veilig mogelijk te maken, is het slim om ook deze vlak te maken.

Tip 2: Antislip

Tijdens het douchen wordt de badkamervloer natuurlijk nat: ook wanneer je de douchecel goed afgeschermd hebt. Zodra je klaar bent met de douchebeurt, begint daarom het gevaar. Je zet een voet buiten de douche en je merkt hoe glad de vloer is. Het aanbrengen van een antislipmat vergroot de veiligheid. Zo stap je met een gerust hart uit de douche!

Tip 3: Handgrepen

De vloer is gelijk gemaakt en je hebt een antislipmat neergelegd. De veiligheid is al enorm toegenomen, maar er is nog een andere optie die je kunt overwegen. Het kan zijn dat je niet helemaal stevig meer op je voeten staat. Daarom is het aanbrengen van handgrepen van belang. Tijdens het douchen kun je je vasthouden aan een van de grepen en hoef je niet bang te zijn dat je je evenwicht verliest.

Gerelateerde links: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *