Zit je ergens mee? Wees dan niet bang om erover te praten

We zitten allemaal van tijd tot tijd niet lekker in ons vel. De oorzaken hiervoor zijn zeer verschillend en kunnen dan ook flink uiteenlopen: van het overlijden van een familielid tot het verliezen van je baan. Een gebeurtenis heeft bij de één een hele andere impact dan bij de ander. Zit jij ergens mee? Dan is het belangrijk dat je hier met iemand over praat. Of dit nou een familielid, vriend, collega of andere dierbare is. Door te praten over je situatie verkrijg je misschien inzichten waar je zelf nooit eerder aan gedacht hebt. Daarnaast kan het ook als een enorme verlossing voelen wanneer je eindelijk eens met iemand kan praten over jouw problemen.

Het gevoel hebben dat je tot last bent

Echter kroppen mensen vaak hun gevoelens en problemen op. Zo lang, dat het echt een grote invloed heeft op iemands dagelijkse leven. Dit is natuurlijk niet bedoeling. Het probleem is dat mensen al snel het gevoel krijgen dat ze iemand tot last zijn met hun “gezeur” over hun problemen. In de realiteit is natuurlijk niks minder waar: een familielid, vriend of dierbare wil jou maar al te graag helpen. Maar heb jij moeite met het benaderen en wil je liever door een onbekende geholpen worden? Dan kan een online psycholoog wel eens de uitkomst zijn voor jouw problemen.

Geheel anoniem jouw verhaal doen én geholpen worden

Het grootste voordeel van een online psycholoog is dat het geheel anoniem via het internet verloopt. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van E-Consulenza. Hier kan je je registeren en hoef je slechts enkele simpele vragen te beantwoorden om een beeld van jou als persoon te schetsen. Vervolgens krijg je alle mogelijkheid om jouw situatie/probleem in zoveel woorden als jij wilt uit te leggen. Een psycholoog gaat hier vervolgens naar kijken en een advies op maat voor jou formuleren. Voor veel mensen is een online psycholoog een goede uitkomst om geholpen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *